Általános 2018. 12. 07. péntek, 18:47
u19.jpg
Hét győzelemmel és nyolc vereséggel a tabella 8. helyén, erős középcsapatként zárta az őszt U19-es együttesünk.

Ha nagy különbségű vereségbe nem is szaladt bele, de az első három forduló után mégiscsak nulla ponttal állt U19-es csapatunk, melytől azért az erőviszonyok alapján többet vártunk volna. A peches időszak itt egy jó időre le is zárult, a csapat ugyanis szép menetelésbe kezdett, hiszen zsinórban négy győzelmet aratott, ekkor pedig már a tabella eleje felé kacsingatottak a fiúk. A folytatásban több olyan hiba csúszott be, melyek talán elkerülhetők lettek volna, de a csapat a kötelezőnek mondható győzelmek mellett a végső győzelemre is esélyes Vasas ellen is megmutatta oroszlánkörmeit, hiszen az utolsó fordulóban épp az angyalföldiek ellen aratott nagyszerű győzelmet, 0-2-ről 3-2-re alakítva az eredményt. 

A csapat vezetőedzője szerint alapvetően rendben volt az ősz, Kovács Rudolf ugyanakkor hangsúlyozta, nagyon könnyen begyűjthettek volna akár hét ponttal többet, azzal pedig a szűk élmezőny mögé is felzárkózhattak volna. 

- Igazából nem lepett meg semmi, ami ebben a félévben történt, bár volt három meccs, melyekből többet kihozhattunk volna. A Szolnok és a Gyirmót ellen vezettünk, de fordított az ellenfél, és a ZTE ellen is jók lehettünk volna legalább egy döntetlenre. Itt is jobban játszottunk, de elkövettünk olyan hibákat, melyeket így, hogy a felnőtt csapat kapuján kopogtatunk, nem lenne szabad. Persze ez is része a tanulási folyamatnak, mert a legfontosabb mégiscsak az, hogy a játékosok érett, képzett labdarúgóvá váljanak - hangsúlyozta Kovács Rudolf. A szakember kitért arra, hogy alapvetően elégedett az elmúlt időszakban látottakkal, a hozzáállás, a edzéseken végzett munka és az akarati tényezők rendben voltak. 

- Lehet, hogy a játékosok néha úgy érezték, magasak az elvárásaim, de ez azért van, mert tudom, mi vár rájuk a felnőtt futballban, és azt szeretném, ha minél jobban felkészülnének erre. Az volt a cél, hogy váljunk minél inkább labdabirtokló csapattá. Ezt persze nem lehet mindenki ellen egyformán jól csinálni, de támadó szellemű játékot kértem. Önbizalomban, fizikai állapotban mindenképpen jobban állunk, mint korábban, de taktikai, technikai elemekben is mutatkozik előrelépés. Az utolsó mérkőzésen remekül megmutatkozott, hogy mennyit fejlődtünk állóképességben, a csapattól azt kértem, hogy fent gyakoroljunk nyomást az ellenfélre, ezt pedig végig bírták a fiúk - mondta a vezetőedző. 

A szezon második felével kapcsolatban megjegyezte, továbbra sem az eredménycentrikusság áll a középpontban, ugyanakkor a játékosok fejlődése sem képzelhető el jó eredmények nélkül. Kovács Rudolf azt mondta, szeretnék elérni, minél kevésbé legyen hullámzó a csapat teljesítménye, illetve hogy több fiatal kerüljön közelebb a felnőtt csapathoz.

 

A felnőtt csapattal készültek

Orosz Márk és Bitó Martin rendszeresen látogatták a felnőtt csapat, a Szeged-Grosics Akadémia edzéseit, hozzájuk rendszeresen csatlakozott az U19 valamelyik kapusa. Rajtuk kívül a keret - néhány kivételtől eltekintve - szinte valamennyi játékosa megfordult néhány alkalommal a "nagyok" között, ez pedig jó tapasztalatszerzést jelenthet valamennyiük számára. A házi góllövőlistát Fülöp Krisztián hat találattal vezeti, az élbolyhoz tartozik Bitó Martin négy, Geszti József és Mészáros András pedig három-három góllal.

 


Hozzászólások: