Nagyböjti lelkigyakorlat a Grosics Akadémián

115-1.jpg
Március 30-án és 31-én lelkigyakorlatra került sor a Grosics Katolikus Labdarúgó Akadémián. A lelkigyakorlatot Galgahévízről Starostka Stanislaw atya, a szalvatoriánus rend tagja tartotta. Jó tanácsokat kaptak tőle a focisták, hogy hogyan kell hasznosan kihasználni a nagyböjti időszakot. Mert csak előkészület után lehet teljesen részesülni a húsvét örömében. A meccsek előtt szükség van az edzésre, ha jó eredményt szeretnénk elérni. Fontos az odafigyelés, a hozzáállás, mindenben követni kell az edzőnek az utasítását.

Hasonlóképpen a lelki életünkben követni kell a "mennyei edzőnek" Jézus Krisztusnak az utasításait. Csak akkor, ha az Ő szavára fogunk figyelni, igyekezni minél jobban bevezetni az Ő tanítását az életünkbe, érhetjük el a célt: boldog életet itt a földön és örök életet a mennyországban. A fociedzésen különböző gyakorlatok vannak, a "nagyböjti edzésnek" legfontosabb eszközei: a böjt, az ima, az alamizsna. Nagyon fontos a lelki a megújulás, amiben segít a bűnbocsánat szentsége. Azért hogy jobban megértsék a fiúk, mi történik e szentségben, Stanislaw atya felolvasta a Szentírásból a tékozló fiú történetét, majd részletesen képek segítségével megmagyarázta mit jelent a lelkiismeret vizsgálat, bánat és erős fogadás, bűnbevallás, feloldozás és elégtétel.

A lelkigyakorlat utolsó pontja a szentmise volt, amin az egész katolikus iskola diákjaival és pedagógusaival vettünk részt. Stanislaw atya sok sikert kívánt a fiúknak a tavaszi bajnoksághoz.

Saját és a fiúk nevében szeretném megköszönni rendtársamnak, Stanislaw atyának, hogy segített nekünk felkészülni a húsvéti ünnepre.