Riport 2018. 11. 25. vasárnap, 11:28
jako-david.jpg
Két vereség után a Paks otthonában javíthatott U16-os csapatunk. A fordulatos mérkőzésen ez sikerült is, a 2-2-es végeredmény a látottak alapján reálisnak mondható.

A bemelegítés során megsérült Bokros Bonifác váratlan kiválása miatt Kikity Márió a Heckó - Sebestyén, Gyuga, Csák (Csorba), Lénárd, Szűcs (Botos), Jakó, Korosztil, Hajdú, Csípai, Nagy Torma összeállításban küldte pályára csapatát, mely gyorsan vezetést szerzett. A 7. percben egy hosszú labdát Szűcs Zsolt csúsztatott Jakó Dávidnak, aki a kapus mellett a hálóba helyezett. A folytatásban is a Grosics dominált, a gól után nem sokkal a jobb oldalon előretörő Csípai lőtt kapura kissé kisodródott helyzetben, de a kapus védett. Hamarosan Jakó Dávidot ugratták ki a társak, vele szemben hátulról szabálytalankodtak, de így is továbbment, ám aztán a kapus leszedte a lábáról a labdát. A 21. percben jött az egyenlítés, egy eladott labdát a paksi támadó a hosszúra lőtt, a játékszer pedig a kapufáról pattant be. 

A második félidő Csípai Márk lehetőségével kezdődött, játékosunk az alapvonal felé cselezte magát, s bár bent ketten is érkeztek, ő a lövést választotta, a labda viszont fölé ment. A 70. percben már a hazaiak voltak előnyben, egy labdaeladást követően a kilépő paksi játékos ismét a kapufa közreműködésével talált be. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, a 79. perc látványos eseménye volt, amikor Szűcs Zsolt kapott egy jó kiugratást, és a kapus fölött a hálóba helyezett. A hajrában is volt esély a győzelemre, de a paksiak egyedül maradó védője piros lapot érően szabálytalankodott a Szűcs Zsolttal együtt kilépő Lénárd Máté ellen. A végén még Nagy Torma Adrián próbálkozott szabadrúgásból, de a kapus fölé tolta a labdát, így maradt a 2-2.

- Felemás érzéseim vannak, de összességében elégedettek lehetünk a döntetlennel, mert nemcsak nekünk voltak helyzeteink, hanem az ellenfélnek is. Fontos, hogy két vereség után újra pontot szereztünk - értékelt Kikity Márió vezetőedző, aki külön kiemelte Jakó Dávid játékát, aki visszatérve a csapat erőssége volt.

A képen Jakó Dávid, aki nemcsak gólt és sok labdát szerezett, hanem rendre jól jött ki az egy-egy elleni párharcokból is


Hozzászólások: