Riport 2018. 11. 10. szombat, 20:49
herpai-marcell.jpg
Nagy különbségű és fontos győzelmet aratott a Szeged-Grosics "A" együttese a városi rivális Gyulasport ellen. A nehéznek ígérkező rangadón a jó erőkből álló ellenféllel szemben 5-1-es Grosics diadalt ünnepelhettünk. 

A vesztett pontok tekintetében mindössze egy egységgel előzte meg a találkozó előtt a Szeged-Grosics Akadémia "A" együttese a Gyulasport gárdáját, ráadásul a két csapat ősszel is izgalmas, fordulatos meccset játszott,  melyen a mieink akkor 5-3-ra nyertek. Mindezek fényében izgalmasnak ígérkezett a szombat délutáni bajnoki, melyen Takács László a Nyári - Mohácsi, Vágási, Herpai, Szász, Rácz, Nagy (Bakó), Krisztin, Megyeri, Orcsik (Lőrincz), Ottlakán (Oláh) összeállításban küldte pályára csapatát. 

Biztos védekezésre és az abból vezetett ellentámadásokra épített a Grosics, hogy az ellenfél gyors, és jó képességű játékosai előtt ne nyíljon nagy terület. Ennek ellenére voltak nehéz szituációk a mi kapunk előtt is, de a jól működő védelem a legtöbb esetben tisztázott. A támadások építésében Krisztin Dominik játéka volt a kulcs, a társak őt keresték a labdákkal. Az első találatra nem kellett sokat várni, a 12. percben egy szép akció végén Nagy Sándor szerezte meg a vezetést. Az egyenlítés sem váratott magára sokat, a 20. percben jött el az az egy alkalom, amikor a Gyulasport képes volt mattolni a védelmünket. 

A szünetig nem esett újabb gól, a pihenő alatt pedig Takács László bátrabb játékra bíztatta tanítványait, és felhívta a figyelmet a széleken vezetett, gyors akciók által jelentett lehetőségekre. Ennek már a 43. percben meg is lett az eredménye, Krisztin Dominik révén újból nálunk volt az előny. Öt perc múlva megszületett a forduló gólja, egy lepattanó labdát Herpai Marcell bombázott a pipába. A játék képe annyiban módosult, hogy a Gyulasport továbbra is jött előre, a grosicsos kontrák viszont egyre több teret kaptak, és a játékosok is bátrabban futballoztak. Az 55. percben Szász Ágoston iratkozott fel a gólszerzők közé, majd a 73. minutumban Ottlakán János is beköszönt, így a végig nagy odafigyeléssel és fegyelmezetten játszó Grosics 5-1-el ütötte ki a Gyulasport együttesét. 

- Gratulálok az egész csapatnak, mindenki kivette a részét a győzelemből. Az 5-1-es végeredmény ellenére nem volt könnyű dolgunk, az ellenfél jó képességű játékosai agresszív, gyors futballt mutattak be, és most is bizonyítani akartak a városi rangadón. Támadásaikat viszont fegyelmezetten levédekeztük, nem nagyon hagytunk nekik területet, de így is találtak "rést a pajzson". Az első félidő visszafogottabb játéka után a második játékrészben bátrabbak voltunk, szép támadásokat vezettünk, és nagyon jó teljesítménnyel győztünk - értékelt Takács László vezetőedző. 

A képen Herpai Marcell, aki jobb külsővel pókhálózta ki a Gyulasport kapuját. 


Hozzászólások: