U16: fordítás kétgólos hátrányból

sebestyen-bence-33202287.jpg
Három perc alatt fordított 1-3-ról 4-3-ra a Szeged-Grosics Akadémia a Szekszárd ellen, és végül 5-3-ra nyert a szombati bajnokin. A gárda fontos három pontot szerve előrelépett a negyedik helyre.

Két nagy helyzettel indított a Szekszárd elleni, gyulai bajnokin a Heckó - Gyuga, Csák, Sebestyén, Tóth (Krisztin), Jakó, Hajdú, Varga, Csorba (Szűcs), Lénárd, Nagy Torma összeállítású U16. Előbb Jakó Dávid tört kapura a védők között, de a vendégvédelem üggyel-bajjal tisztázott. Hamarosan Csorba Martin cselezett a szekszárdi kapu előterében, de a lövése már nem volt elég erős. A gyulai helyzetek ellenére a Szekszárd szerezte az első gólt, a 21. percben Sebestyén Bence adott el egy labdát, az ellenfél által ellőtt labdába pedig Varga Tamás ért bele, így került a játékszer Heckó Kirill kapujába. Nyolc perc múlva jött az újabb találat, de ez is a tolnaiakhoz fűződik. Egy jobb oldali beadás találta üresen a szekszárdi támadót, aki nem hibázott. 

A jelentős hátrány ellenére sem volt veszve minden, legalábbis ez látszott a második félidőben más felfogásban futballozó grosicsos játékosokon. Az 52. percben egy szöglet után Nagy Torma Adrián fejesével zárkózott a csapat. Jó egy óra játék után Gyuga Barnabás lőtt kapufát. Az ebből indított kontra végén Heckó Kirill védett, a szöglet után azonban újabb gólt szerzett a Szekszárd. 

Ekkor sem roppant össze a Grosics, sőt, három perc alatt három gólt szerezve fordított a gárda. A 73. percben Lénárd Máté 17 méterről lőtte ki a bal felsőt, majd a csereként beálló, az U15-ös kerethez tartozó Krisztin Dominik a kapust is kicselezve egyenlített. A vezetést az első gólnál hibázó Sebestyén Bence szerezte meg, aki egy szabadrúgás utáni fejessel juttatta előnyhöz a csapatot. Az 5-3-as végeredményt a 89. percben Jakó Dávid állította be, aki Gyuga Barnabás kapufán csattanó fejesét tette a kapuba.

- Nem volt zökkenőmentes felkészülésünk a héten, látszott a fiúkon a fáradtság, tompábbak voltak a szokottnál. Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, sok hibával. Számítottunk arra, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Az ellenfél szinte végig húsz, harminc méterre védekezett a kapujától, és kontrákra épített. Voltak komoly lehetőségeink, de a gólokat mi kaptuk. Kétgólos hátrányban is éreztük, hogy jobbak vagyunk az ellenfelünknél, és képesek leszünk megnyerni a mérkőzést. A második félidőben úgy mentünk ki a pályára, hogy nem érdekel minket az eredmény, nem veszíthetjük el a szívünket. A játékosok képesek voltak vesztett szituációban jól reagálni, a nehéz pillanatokban is tudtak jobbat nyújtani. Sikerült az ellenfélre akkora nyomást helyezni, ami végül felőrölte őket. Ezúttal is vesztes állásból fordítottunk, ez már a harmadik ilyen eset volt idén - értékelt Kikity Márió vezetőedző.

A képen Sebestyén Bence, akinek a góljával a 75. percben átvettük a vezetést.