Riport 2018. 09. 09. vasárnap, 14:53
img-20180908-160353.jpg
Remek győzelmet aratott a nemcsak akaratban, hanem játékban is a Videoton fölé növő Szeged-Grosics Akadémia az NB II-es bajnokság harmadik fordulójában.

Nem kezdődött igazán jól a székesfehérvári találkozó a lényegében 11 egészséges labdarúgóval érkező Szeged-Grosicsnak, mely a Heckó - Gyuga, Lénárd, Sebestyén, Szűcs (Jakó), Tóth, Korosztil, Hajdú, Nagy Torma, Csorba (Varga), Rácz összeállításban játszott.

Már a negyedik percben cserélnie kellett Kikity Máriónak, az eleve nem 100 százalékos állapotban pályára lépő Szűcs Zsolt helyett a szintén nem teljesen egészséges Jakó Dávid állt be. A 7. percben megszerezték a vezetést a fehérváriak, egy szélről belőtt labda érkezett a védők mögé, melyet a jól érkező Videoton támadó a kapunkba fejelt. A csapatot nem törte meg a gól, s bár alapvetően mezőnyben folyt a játék, mégis veszélyesebb, agilisabb volt a gyulai együttes. A 38. percben ennek meg is lett az eredménye, Nagy Torma Adrián mintegy 28 méterről bődületesen nagy gólt ragasztott a fehérvári kapuba.

A második félidőben már jobban megmutatkoztak a fáradtság jelei, ennek ellenére a játékosok egytől-egyig nagyon elszántan futballoztak. A Videoton előtt kevés lehetőség adódott a fegyelmezetten záró gyulai védelem szorításában, ha mégis eljutottak a kapuig, a második félidőre belázasodó Heckó Kirill hárított. A meddő hazai labdatartás mellett adódtak gyulai lehetőségek is, a 60. percben Tóth Bence fordult le a védőjéről, a kapu hosszú oldalára tartó lövését azonban kiütötte a kapus, a kipattanót viszont Jakó Dávid az üres kapuba helyezte. A vezetés megszerzése után is stabil maradt a Grosics védelme, és magabiztos játékkal őrizte előnyét a csapat, és végül 2-1-re nyert.

- Nem voltunk könnyű helyzetben, sajnos egy betegség- és sérüléshullám kapta el a csapatot. Tizenkettő játékossal kellett végig küzdeni a mérkőzést. Látszott a játékosok arcán a fáradtság, és az elszántság is. 

Kérdeztem, hogy kér-e valaki cserét, de mindenki folytatni akarta a játékot. Az utolsó percekben is szívvel, lélekkel küzdöttek a fiúk. 

Kulcsfontosságú volt az, hogy a mérkőzés folyamán végig koncentráltak, fegyelmezetten és agresszíven játszottak. Megérdemelt győzelmet arattak ma a srácok, tanultunk előző héten elkövetett hibákból - értékelt Kikity Márió.


Hozzászólások: