Riport 2018. 08. 05. vasárnap, 07:34
geszti-jozsef-mark-372501.jpg
Szombaton a Nagyváradi Sportiskola 17-es és 19-es együttese látogatott a Grosics Akadémiára, hogy megmérkőzzön a hasonló korú gyulai alakulattal. A felkészülés szempontjából mindkét találkozó hasznos volt, a fiatalabbak 1-0-ás vereséget szenvedtek, az idősebbek viszont 7-0 arányban győztek.

Heckó - Tyahur, Ovszák, Krizs, Percze, Lestyán, Stadler, Kuzán, Bidzilya, Hevesi, Bojtos (Cserék: Hudák, Botos): ebben az összeállításban fogadta a jó erőkből álló nagyváradiakat a Grosics U17-es gárdája, mely az első negyedórában alaposan beszorította ellenfelét, és komoly helyzeteket alakított ki. Ezeket sajnos nem sikerült gólra váltani, a folytatásban viszont feljött az ellenfél, és némi szerencsével a vezetést is megszerezte. A félidő végéig inkább a küzdelem dominált, így az állás nem változott. A második félidőben is több alkalommal kiegyenlíthetett volna a Grosics, de ez nem sikerült, így a két helyzetükből egyet értékesítő bihariak nyertek.

- A mérkőzés jól szolgálta a felkészülést, de a kapu előtt határozatlanok voltunk, legalább egy helyzetet illett volna belőni. Két rendszert is, a 4-3-3-at és a 4-4-2-t is kipróbáltunk, és a játékosok több poszton is feltűntek - nyilatkozott Vantara Zoltán vezetőedző.

Trescsula (Csutora 46.) - Paublusztig (Kovács Zs. 60.), Fülöp (Szabó V. 60.), Szabó V. (Papp 46.), Szebenyi (Vitéz 46.), Bús (Bakó 60.), Vasiljevic (Geszti 46.), Bitó (Torda 60.), Varga (Bitó 80.), Orosz, Kiss K. (Kárpács 46.): mint az összeállításból is kiderül, Kovács Rudolf valamennyi bevethető játékosának lehetőséget adott a Nagyváradi Sportiskola elleni mérkőzésen. Az eredményt illetően az első félidő még szoros volt, hiszen a Grosics "csak" 1-0-ra vezetett, de a második játékrészben beindult a gólgyár. A gyulai együttes végül Geszti (3), Bitó (2), Kiss K. és Bakó (1-1) találataival nagyon simán, 7-0-ra nyert.

- Úgy érzem, alapvetően rendben van a csapat. A mai találkozón mindenki pályára léphetett, hogy bizonyíthasson, helye van a kezdőcsapatban. Nagyon örülök annak, hogy lényegében minden posztra van két játékosunk, ez mindenkinek jót tesz - értékelt Kovács Rudolf vezetőedző. 

A képen Geszti József, aki csereként beállva szerzett három gólt.


Hozzászólások: