Halász László: új szervezet, nagy célok

halasz-laszlo.jpg
Komoly célokért küzdenek majd a gyulai akadémisták az előttünk álló bajnoki év során - derült ki Halász László szakmai vezető szavaiból, aki az elmúlt időszak legfontosabb történései mellett a közeljövő céljairól is beszélt.

Megújult a szervezeti egység

Új néven, megújult szervezeti struktúrában, de továbbra is magas színvonalú képzést nyújtva, nagy célokért folyik a munka a gyulai futballakadémián. Ahogy arról már beszámoltunk, a korábbi Grosics Akadémia és a Szeged 2011 immár új néven, Szeged-Grosics Akadémia néven folytatja a térségben kiemelkedőnek számító labdarúgó utánpótlás képzést.
- A két korábbi egyesület mostmár egy, mely két különböző, szegedi és gyulai telephelyen működik - hangsúlyozta Halász László, akinek a munkáját asszisztens szakmai vezetőként Majó Ádám segíti. A scout rendszert Kiss Balázs irányítja, míg a technikai vezetői feladatokat Szegeden továbbra is Ivány Tamás, Gyulán pedig Gut Veronika látja el.


Nagy célok előtt

Halász László beszélt arról is, hogy az egyes korosztályokkal kapcsolatban a szakmai vezetés milyen elvárásokat fogalmazott meg. Az NB II-es bajnokság dél-keleti csoportjában induló gyulai alakulatok számára az első három hely a cél, vagyis nem gond, ha nem sikerül a feljutás, de mindenképpen az élmezőnybe várják az U14-es és az U15-ös csapatot. Előbbi gárdát Kiss János, utóbbit Takács László készíti fel.
Kikity Márió vezetésével a többiekhez hasonlóan július 16-án kezdte meg a munkát az U16, mely számára az a legfontosabb feladat, hogy a minőségi képzés révén felkészüljön a jövő évi bajnokságra, amikor már az ő eredményeik döntenek feljutás, vagy kiesés kérdéséről az U17-esek között.
A mostani U17-et csütörtöktől a békéscsabai Vantara Zoltán irányítja. E korosztály esetében a minimális cél a bentmaradás elérése, de az osztályozós helyezés sem tűnhet túl merész vállalásnak, legalábbis a szakmai stáb abban bízik, hogy kis szerencsével a mezőny elejére is odaérhetnek a fiúk. Erősnek látszik az U19 kerete, mely Kovács Rudolf vezetésével végzi a munkát. Itt az első hat hely elérését fogalmazták meg célként.
A fiatalabbak számára a fejlődés, a tapasztalatszerzés a legfontosabb, őket Bali István (U13), Vass Lóránt (U12), Balázs József (U11), Dávid Imre (U10), Kovács Henrik (U9), Tóth Dániel (U8) és Hegedűs Károly (U7) segíti a célok elérésében.

Több érkező, mint távozó

Jelen állás szerint úgy tűnik, több ember érkezik a gyulai akadémiára, mint amennyi távozik. Halász László arról számolt be, hogy hivatalosan egyelőre Takács János jelentette be távozását a Honvéd U19-es és felnőtt tartalék együtteséhez, noha emellett vannak még függőben lévő ügyek. Érkezési oldalon U10-től U17-ig 14 fiatal áll.