U15: nem sikerült kiharcolni a bentmaradást

kikity-mario-u14.jpg
A szintén tavaly feljutó Siófokot megelőzve a 15. helyen végzett az NB I-ben a Grosics Akadémia U15-ös együttese. A csapat 3 győzelmet aratott, 5 alkalommal döntetlent játszott, a 33 szerzett gólra 112 kapott jutott.

A Videoton elleni, vállalható vereség után 2-1-re győzött az akkor még Takács László vezette gárda a Pécs ellen, így azt hihettük, jönnek majd azok az eredmények, melyek megalapozhatják a bentmaradást. Sajnos nem így történt, s bár a csapat ért el szép eredményeket, végül nem sikerült megvalósítani a kitűzött célt.

- Mindenki, a játékosok és az edzők számára is csalódás, hogy kiestünk - értékelt a szezon végén Kikity Márió, aki év közben vette át, pontosabban kapta vissza az együttest, mellyel korábban az ő szakmai vezetésével harcolták ki a feljutást. 

- Korábban is azt mondtam, nehezebb volt feljutni, mint elérni a bentmaradást. Nagyobb odafigyeléssel, sikerülhetett volna a bentmaradás. Tiszában vagyunk a hibákkal amiket elkövettünk, le kell vonni a tanulságokat. Míg az ellenfeleknél volt csapatonként nyolc kimagasló játékos, és őket kiegészítette átlagosan hat jó képességű futballista, addig nálunk gyakran gondot jelentett, hogy a csereként beálló fiatalok nem hoztak minőséget - fogalmazott a szakember.

A gárda nem egyszer szenvedett el nagyobb arányú vereséget, azonban szép sikereket is elkönyvelhettek a fiúk. Ilyen volt a Pécs legyőzése mellett a Siófok, vagy az UTE elleni, idegenbeli diadal, de nem egy alkalommal az élcsapatoknak is méltó ellenfelei voltak akadémistáink.

- Szívesen emlékszünk az UTE elleni, idegenbeli sikerre, vagy az utolsó három hazai meccsünkre, melyeket veretlenül hoztunk le. Több találkozón vezettünk a szünetben, de aztán - főleg fejben - elfáradtunk a végére, és hibát-hibára halmoztunk. Ilyenkor látszott legjobban, hogy rövid a pad. Az ellenfelek több minőségi játékossal rendelkeztek. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy a keret tagjai közül többen is becsülettel helytálltak, és bizonyították, hogy a legmagasabb osztályban is helyük van. A játékosoknak azt kívánom, folytassák az alázatos munkát. Ezt a két szót nyomatékosan a figyelmükbe ajánlom. Szeressék, amit csinálnak, és akkor el fogják érni céljaikat! - mondta Kikity Márió.

 

Szűcs Zsolt lett a házi gólkirály

Nem mondhatni, hogy nagyon vitézkedtek volna a fiúk a gólok gyártásában, azonban végül csak eljutott a gárda 33 találatig. Kár, hogy amikor több találatig jutott a Grosics, az ellenfél is sokszor betalált (Honvéd- 8-4, - Nyíregyháza 4-4, - Győr 4-4, - Siófok 3-3). A gyulai együttes legeredményesebb játékosa Szűcs Zsolt volt a maga 9 találatával. Érdekesség, hogy ő az összes gólt a második félévben szerezte, sőt, 6 alkalommal az utolsó három fordulóban "köszönt be". Nagy Roland és Tóth Bence 5-5, Botos Dávid és Rácz Máté 3-3 gólig jutott.