Interjú 2018. 05. 09. szerda, 07:55
20180507-163732.jpg
A hátralévő meccsekből is kihoznák a lehető legtöbbet, de már a jövő évi, U17-es bajnokságon is töri a fejét Bohák Dominik (a képen balra) és Illés Richárd. Az U16 két védője azt mondta, sokat kell fejlődniük, de a mögöttünk lévő időszak sem volt hiábavaló.

- Könnyen szemet szúr az embernek, hogy a csapat 11 győzelem mellett 15 vereséget szenvedett. Hogy lehet az, hogy 26 forduló alatt képtelen volt a gárda akárcsak egyetlen egy döntetlent játszani?
IR: - Egyszer nagyon jól játszunk, máskor meg sokkal gyengébben. Gyakran épp az erős csapatok ellen megy jobban!

- Nem túlzás azt mondani, hogy a jelenlegi, 11. helynél többre hivatott ez az egység. Az utóbbi két mérkőzés viszont jól sikerült, hiszen a Gyirmótot, majd a Békéscsabát is sikerült legyőzni. Kezd feljönni a társaság?
BD: - Jobban odafigyel mindenki, nemcsak a meccseken, hanem az edzéseken is. Korábban több gondot okozott a kommunikáció hiánya, szerintem ebben is fejlődtünk. A DVTK ellen például mindenki kiemelkedően játszott, hátrányból fordítottunk, és a csapat valamennyi tagja átlagon felüli teljesítményt nyújtott. A hátralévő meccseken szeretnénk minél több pontot szerezni.
IR: - Védekezésben sokat fejlődtünk, kezd összeállni, rendezettebbé válni ez a csapatrész. A folytatásban nyerhetőnek látszó meccseink vannak, reméljük a legjobbakat.

- Ha nem lesz ilyen hullámzó az együttes teljesítménye, mire lehet képes ez a csapat?
BD: - Ha minden jól alakul, jövőre képesek lehetünk arra, hogy harcban legyünk az első osztályért, és akár ki is vívjuk a tagságot az akadémiának. Ehhez jobb hozzáállás kell, és hogy mindenki akarjon. Hozzáteszem, ebben az évben a szerencse sem sokszor állt mellénk, de hátha majd jövőre változik a helyzet.
IR: Próbálunk rangadóként kezelni minden mérkőzést, mint ahogy tettük ezt a Békéscsaba ellen is. Fizikailag is van hova fejlődni, mert az ellenfelek rendszerint nagyobbak, mi vagyunk az egyik legkisebb csapat az NB II-ben.