Riport 2018. 04. 15. vasárnap, 18:11
szabo-viktor-478445.jpg
Fordulatos mérkőzésen 3-2-re nyert egy erős Zalaegerszeg ellen a Grosics Akadémia U17-es együttese. A vasárnapi bajnokin Takács László tanítványai kétszer is hátrányba kerültek, de volt bennük erő, és végül fordítottak.

Kertész - Szabó, Bitó, Varga, Szebenyi, Paublusztig, Kovács, Fülöp, Kiss K. (Trescsula), Kiss G., Papp (Geszti): ebben az összeállításban lépett pályára Zalában U17-es csapatunk, mely zsinórban harmadik győzelmét szerezhette meg. Az első gólt a hazaiak érték el a 20.percben, de az egyenlítés sem sokáig váratott magára, Bitó Martin jobb oldali beadása után Kiss Krisztián bólintott a kapuba. A folytatás ismét a Zalaegerszegnek sikerült jobban, a 32. minutumban újra előnyhöz jutottak egy véleményes szituáció után. A Grosics játékosai ekkor sem csüggedtek, és a 40. percben újra megszületett az egyenlítő gól. Varga Mihály nyesett alá egy 25 méteres szabadrúgásnak, s bár Fülöp Krisztián még a kapufát találta el, a kipattanót Szabó Viktor 6 méterről higgadtan a kapuba helyezte.

A második félidő kevesebb fordulatot hozott, de ez nekünk pont jó volt így. Az 58. percben Kiss Krisztián hozta fel a labdát, majd amikor a büntetőterületen belülre ért, egy ütemtelenül érkező védő szabálytalankodott vele. A tizenegyest Fülöp Krisztián a kapus jobb keze mellett vágta a hálóba, így a Grosics 3-2-re nyert.

- A múltkorinál erősebb csapat ellen játszottunk. Nagyon értékes ez a győzelem azért is, mert mentünk az eredmény után, de mégis sikerült fordítani. Összességében nekünk volt több helyzetünk, ők leginkább csak a 16-osunkig jutottak el. A csapat valamennyi tagját dicséret illeti - mondta Takács László vezetőedző.

A képen Szabó Viktor, aki jó védőmunkája mellett még gólt is szerzett.


Hozzászólások: