Riport 2018. 04. 15. vasárnap, 08:00
A szünetben még 0-0-ra állt, de a második félidőben fejet kellett hajtania az emberhátrányba kerülő Grosicsnak a listavezető Vasas előtt.

Mihelea (Takács) - Bartik, Vitéz, Kiss, Sipos, Radics, Bús, Mészáros, Lajkó, Mondics (Vasiljevic), Kárpács: két emberrel a kispadon próbált meglepetést okozni U19-es csapatunk a bajnokaspiráns ellen. Sokáig úgy tűnt, ez sikerülhet is a házigazdának, hiszen az első félidőben a Vasas igazán nagy lehetőségig nem jutott el, míg az összeszedetten futballozó Grosics kontrákból és pontrúgásokból is veszélyeztetett.

Gól azonban ekkor még nem született, az 50. percben viszont megtört a jég. Egy nagy gyulai lehetőség után kontrázott a Vasas, és máris náluk volt az előny. Az 54. percben megduplázták előnyüket az angyalföldiek, de a Grosics ezután sem adta fel, próbált a csapat helyzeteket kialakítani. Sajnos kapusunkat a 63. percben le kellett cserélni, mert eltört az ujja. Az egyik játékosunk komoly rúgást kapott, de így is végig kellett játszania a meccset, mert előtte a jobbhátvédünk rosszul érezte magát, így őt le kellett cserélni. Az utolsó percekre Kárpács Erik úgy sérült meg, hogy nem tudta folytatni a játékot, így a csapat kilenc mezőnyjátékossal fejezte be az 5-0-ás Vasas sikerrel végződő találkozót.

- A legjobb csapat ellen játszottunk, két teljesen különböző félidőt. Az elsőben nekünk volt több helyzetünk, kettőt pontrúgás, kettőt kontratámadás után alakítottunk ki. Az ellenfél ekkor szép játékkal sem került veszélyes helyzetbe. Véleményem szerint a döntő pontot a cserék jelentették. Az ellenfélnek volt öt, akik eldöntötték a mérkőzést - nyilatkozott Popovits Pál vezetőedző.


Hozzászólások: