U14: megnyerték, ami nyerhető volt

u14.jpg
Nyolc győzelemmel és négy vereséggel a negyedik helyen végzett a tizenhárom csapatos, NB II-es dél-keleti csoportban U14-es együttesünk. Kiss János vezetőedző a gárda féléves teljesítményét értékelve elmondta, elégedettek lehetnek a fiatal csapattal.

Az új szereplők megjelenésével a korábbinál erősebb bajnokságra lehetett számítani, ez a feltevés pedig menet közben be is igazolódott. Csapatunk a nyári felkészülés után nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, hiszen egy 16-0-ás és egy 20-1-es erődemonstrációval jelezték a fiúk, hogy velük is az élmezőnyben kell számolni. 

- Fontos feladatunk volt, hogy a 2007-es korosztályt felkészítsük a küzdelmekre úgy, hogy mindössze három 2006-os játékossal csináltuk végig a júliusban kezdődő felkészülést. Ebben az időszakban négy felkészülési mérkőzés és egy torna tette teljessé a munkánkat. A képzési rendszerünket a 4-3-3-as felállás határozta meg, ennek az alapjait próbáltuk meg elsajátítani. Azt pontosan nem tudtuk, hogy milyen erős a mezőny, de abban biztosak voltunk, hogy komolyabb küzdelem várható, mint korábban - mondta a kezdeti időszakkal kapcsolatban Kiss János vezetőedző. 

A szakember várakozásai be is igazolódtak, hiszen a két könnyebb meccs után kemény csaták jöttek. A jó erőkből álló Kecskemét ellen szoros meccsen jött a harmadik siker, utána viszont három vereség következett. A szegedi testvércsapat ellen pontot, pontokat is szerezhettünk volna, de a Békéscsaba és a Szolnok már keményebb diónak bizonyult. 

- A jó kezdés után három olyan mérkőzés következett, melyeken játékban mindenkivel egyenrangú partnernek bizonyultunk, de fizikailag nem tudtuk felvenni a versenyt az ellenfelekkel. Ebből a szempontból fejlődünk kell - mondta Kiss János. 

A folytatásban öt nagy különbségű győzelmet aratott a csapat, csak a szezonzáró rangadót veszítették el a fiúk a Hódmezővásárhely ellen. Kiss János úgy fogalmazott: a nyerhető meccseket megnyerte a csapat, de tavasszal kellenek majd a pontok az erősebbek ellen is. - Összességében jó úton járunk. Öröm, hogy a 2006-os és a 2007-es játékosok helytálltak a 2005-ösök között, de azért három-négy helyen szükségünk lenne az erősítésre - fogalmazott a vezetőedző. Kiss János azt mondta, minden játékos képes volt egy jó átlagra, de akadtak kiemelkedő teljesítmények is. Ide sorolta Szilágyi, Gurzó, Czégé, Petka és Egri produkcióját.

 

Lelkes, jó képességű csapat alakul

Lelkes társaság formálódik a gyulai akadémián, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az időnként elkerülhetetlenül előforduló betegségek, sérülések, iskolai elfoglaltságok ellenére is kiemelkedően jó, 83 százalékos az edzéslátogatottság. A terhelés pedig nem kicsi, hiszen a heti öt tréning mellett egy meccs is várt a gyerekekre. 

A fiatal csapat erejét mutatja, hogy a gyulai Grosicsnál csak a hibátlanul záró csabaiak lőttek több gólt, a fiúk meccsenként átlagosan több, mint hat alkalommal vették be az ellenfelek kapuját. A 29 találatig jutó Szilágyi Mihályt pedig csak egy szolnoki játékos előzte meg a góllövőlistán.