Általános 2017. 06. 01. csütörtök, 18:50
popovics-pal.jpg
Nehéz lenne azt állítani, hogy könnyű éven van túl a Grosics Akadémia U19-es csapata. A többször szerencsétlen körülmények között vereséget szenvedő együttes télen edzőváltáson esett át, ráadásul új játékrendszerre váltott. Minden probléma ellenére, ha a 10. hely nem is tükrözi a gárda valódi erejét, a 30 mérkőzésen megszerzett 12 győzelem, 5 döntetlen és 13 vereség erős középcsapatként jellemzi a gárdát.

A Szolnok és az Újpest elleni győzelmek után azt hihettük, remek év elé néz az U19, mely - talán nem túlzás ezt állítani - az NB II meghatározó csapatai közé lenne sorolható. Az ősz azonban végül nem úgy alakult, ahogy terveztük. Télen Popovits Pál vette át az együttest.

- Pályaedzőként dolgozom a Szeged 2011 felnőtt csapatánál, így Klausz László vezetőedzővel egyeztetve ebben a félévben át kellett állnunk arra a 3-5-2-es játékrendszerre, melyet ők játszanak. Erre azért volt szükség, hogy aki majd innen a felnőttek közé kerül, ismerje azt a felállást, amelyben ők futballoznak. Ezt a fiúk nehezen vették át, mert három védős rendszerben még soha nem játszottak. A játékosoknak előrelépés, és ez is a fő cél, hogy minél többen feljebb lépjenek, de a csapatot nem segítette, hogy Kasuba az NB II-ben, Gábor Lukács pedig az NB III-ban folytatta pályafutását - mondta Popovits Pál.

Tavasszal kezdetnek rögtön egy öt meccses, veretlenségi sorozattal bizonyítottak a fiúk, és a csapat idén több olyan eredményt is fel tud mutatni, melyre büszkék lehetnek. A bajnokság vége ezzel együtt nem sikerült igazán jól, mert az utolsó három meccsen kikapott az együttes.

- 20 ponttal vettem át a csapatot, 41-gyel zártunk. Úgy érzem, sokat fejlődött a társaság taktikai fegyelemben, próbáltam győztes mentalitást hozni, elérni, hogy hozzák ki magukból a maximumot, de sokszor gyenge volt a helyzetkihasználásunk, emiatt pedig nem gyűjtöttünk annyi pontot, amennyit megszerezhettünk volna. Összességében viszont fejlődött a csapat, reméljük lesz olyan, aki felkerül majd a felnőttekhez. Nagyon nagy a különbség az utánpótlás és a felnőtt foci között, az idő majd eldönti, ki mire lesz képes. Minden játékosnak van olyan adottsága, hogy tőle függ, mire viszi majd. Remélem, tanultak tőlem jó dolgokat, amelyek később a hasznukra lesznek - hangsúlyozta Popovits Pál.

kriska-norbert-286-779.jpgKriska Norbert a házi gólkirály

Senki sem emelkedett ki igazán a gólvágók között, de mindenképpen elismerést érdemelnek azok, akik betaláltak bármelyik ellenfél kapujába. A házi versenyt Kriska Norbert nyerte 9 találattal, aki mindjárt a Szolnok elleni, első meccsen duplázott, igaz utána már csak egyesével talált be. Második lett a támadásban is hasznos Seres Bence, ő 6 alkalommal köszönt be. A dobogó alsó fokára 5-5 góllal Farkas Norbert és Radics Dávid fért fel, összességében a csapat 10 játékosa volt képes arra, hogy legalább egy alkalommal megzörrentse a rivális hálóját.