Közlemény 2017. 02. 03. péntek, 20:00
01.jpg
Első helyen végzett a Grosics Akadémia U10-es együttese a napokban Kétegyházán első alkalommal megrendezett Pogácsa kupán.

A körmérkőzéses, a csabai Előre által rendezett megmérettetésen Borbély Ákos tanítványai először a megyeszékhely "Petőfi" csapatával mérték össze erejüket. A kiegyenlített küzdelmet hozó találkozón 0-0-ás döntetlen született, a szabályok szerint ilyenkor a két csapat büntetőkkel dönthet, a nyertes 2, a vesztes pedig 1 pontot kap. Ezt 2-1-re a csabaiak nyerték.
A második meccsen a jó erőkből álló Szolnok ellen remek játékkal 3-0-ás győzelmet arattak a fiúk, így jó előjelekkel várhatták az Előre elleni derbit. Itt lehengerlő játékkal 6-2-re nyertek, majd az utolsó, döntőnek is beillő mérkőzésen az addig 100 százalékos Orosházával mérkőztek. A torna legjobb meccsén a 2 gólt szerző Pap Botond vezetésével a Grosics 2-1 arányban diadalmaskodott, így az első helyen végzett.
Kapusunk, Hegyi Botond végig kiemelkedően védett, a torna gólkirálya pedig Pap Botond lett, de természetesen az egész gárda dicsérhető - derült ki Borbély Ákos edző szavaiból.
- Jól illeszkedett ez a torna a téli felkészülés programjaiba. Erős csapatok ellen mérhettük le, hol tartunk. Az eredmény azt mutatja, jó úton járunk -
értékelt a tréner.

Grosics Akadémia: Hegyi Botond - Hajdú M., Szabó Kevin, Bozó Mirkó, Szilágyi Dávid, Pistricu Erik, Kiss Szonja, Berki Olivér, Szusánszky Richárd.

A Grosics mérkőzései:

  • Bcs. Petőfi 0-0 (büntetőkkel 1-2)
  • Szolnok 3-0
  • Bcs. Előre 6-2
  • Orosháza 2-1

Végeredmény: 1. Grosics, 2. Orosháza, 3. Szolnok, 4. Bcs. Előre, 5. Bcs. Petőfi