Általános 2022. 09. 17. szombat, 23:26
image.png
Idei második tornáján vett részt a napokban U12-es csapatunk. A Szentesi Kinizsi Gyermek Foci Fesztiválon ebben a korosztályban öt csapat nevezett: a Szentes, a Hódmezővásárhely, a Csongrád, illetve a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai és szegedi divíziója.

Az első mérkőzést a HFC csapata ellen játszották Szabó István és Fülöp Tamás tanítványai, és 2-1-re nyertek. Ezt követően nagy csatában 2-1-re kikaptak a Szentestől. A "házi" rangadón a szegedi Grosics szerezte meg a győzelmet. A mindent eldöntő mérkőzésen egy parázs meccset játszva a fiúk 1-0-ra legyőzték a Csongrád csapatát, ezzel megszerezték a dobogó harmadik fokát.

- Nagyon színvonalas tornán vettünk részt Szentesen, innen is gratulálok a rendezőknek, remélem folytatják és jövőre is találkozunk. A csapat nagy lelkesedéssel vágott neki az idei szezonnak, mivel a Csongrád-Csanád Megyei U13-as bajnokságban fogunk elindulni, ahol egy vagy két évvel idősebbek ellen lépnek pályára a gyerekek, és ez nagyon motiválja őket. Azt láttam rajtuk, hogy meg akarják mutatni, mennyire tudnak küzdeni egymásért, és azért a címerért, ami a szívük felett van. Az új igazolások nagyon hamar beilleszkedtek, és meghatározó láncszemekké kezdenek válni a csapatban. Az utolsó mérkőzésen múlt, hogy dobogón végzünk-e. A csongrádi csapat nagyon feltolta a védekezését, ez teret adott gyors szélsőinknek, és a mindent eldöntő gól is egy ilyen ellentámadásból született. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert a játékosok egymásért küzdöttek a pályán. Szeptember 24-én kezdődik az U13-as bajnokság, aminek az első fordulóját mi rendezzük. Nagyon várjuk, hogy hazai pályán bizonyíthassunk - értékelt Szabó István edző.

Felső sor: Szabó István (edző), Pesti László, Molnár Levente, Tóth Balázs, Kiss Levente (K), Flinta Bence, Takács Patrik, Papp-Such Koppány

Alsó sor: Fodor Ármin, Márk Máté, Szincsák Ákos, Virág Tibor, Csökmei Bence, Kis Gábor, Czinanó Tamás.