Általános 2021. 11. 22. hétfő, 15:33
258988600-1358301754626352-1364598300282566595-n.jpg

Megfelelő edzéslátogatottság mellett sok mindent megtanulhattak az elmúlt időszakban megtartott edzéseken a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U9-es együttesének tagjai. Tóth Dániel edző szavaiból kiderült, hogy a tréningeken nagy hangsúlyt kaptak a labdaérzékeléssel, labdavezetéssel, az irány- és tempóváltásokkal, passzokkal, labdaátvétellel kapcsolatos feladatok. A labdás és labda nélküli ügyességi gyakorlatok mellett figyeltek a mozgáskoordináció fejlesztésére is. Nem maradt el az egy-egy, a kettő-egy és három-egy elleni játék, a cseleket bójákkal és nyomás alatt is gyakorolták a fiúk, és persze gyakran lőttek kapura. 

A gyerekek a Funino rendszer négy kapus játékát is próbálgatják, az edzéseken szerepet kap a labdakihozatal, a támadások nyomás alatti befejezése, a helyezkedés, a labdavesztés utáni gyors visszatámadás, a védekezésből támadásba való átmenet. 

- Igyekszünk azt elérni, hogy legyenek kreatívak, próbáljuk motiválttá tenni őket. Gyakran kiemeljük a jó dolgokat, biztatjuk őket, ugyanakkor rendszeresen átbeszéljük a hibákat is - mondta Tóth Dániel.

A csapat az elmúlt időszakban két, makói Bozsik fesztiválon vett részt. Ezeken jó teljesítményt nyújtottak a fiúk, az edzésen tanultakat sikeresen alkalmazták. Ez a korosztály több edzőmérkőzést játszott, rendszerint házon belül az U8 vagy éppen az U10 ellen léptek pályára a fiúk. 

Ezen túl lehetőség adódott a megmérettetésre egy törökbálinti tornán is. 

- Törökbálinton erős ellenfelekkel játszottunk, és sok tapasztalatot szereztünk. Én is pontosabb képet kaptam a játékunkról. Amiben sokat kell fejlődni, az az intenzitás. Mindent gyorsabban kell végrehajtani, gyorsabban kell jó döntést hozni, valamint játékban is sokkal hamarabb kell reagálni a helyzetekre - összegzett a szakember.

Az edzések december tizedikéig tartanak, a következő hetekben viszont több tornán is részt vehetnek a gyerekek. Az U7 Törökszentmiklóson mutathatja meg tudását. Az U8 a gödöllői Sátor kupán, illetve Makón, Bozsik fesztivál terem tornán lép pályára. U9-es csapatunk a gödöllői Sátor kupa mellett a makói Bozsik fesztivál terem tornán, illetve Törökszentmiklóson mérheti össze erejét a riválisokkal.