Általános 2021. 04. 06. kedd, 18:35
vass-lorant.jpg

Továbbra is teljes létszámban folyik a munka a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai telephelyének U9-es együttesénél. Vass Lóránt tanítványai az elmúlt időszakban a korábbi kettő helyett már heti három edzésen vettek részt. S bár a tervezett tornák a járványt övező korlátozások miatt nem lettek megtartva, azért meccshiányuk sincs a fiúknak, hiszen az U10-es csapattal heti rendszerességgel megmérkőznek. Ezek a találkozók elsősorban a jövő évi munkát alapozzák meg.

- Heti két alkalommal kint, egyszer még bent zajlanak az edzések. Alapvetően már a hat plusz egyes felállást gyakoroljuk, és mondhatom, hogy töretlen a játékosok lelkesedése. A munka során nagy szerepet kapnak a létszámhátrányos szituációk, támadásban és védekezésben is nagy hangsúlyt fektetünk ezek gyakorlására, illetve foglalkozunk a területvédekezés alapjaival is - mondta Vass Lóránt. 

A hat plusz egyes felállásnál a kapura leadott lövések pontosságának is nagy szerepe lesz, ezért ezeket külön gyakorolják. A szakember megjegyezte, hogy nemcsak a létszámmal, hanem a hangulattal sincs gond. - Ebben a helyzetben a felnőtteken sokszor észrevehető a feszültség, a járvány hatásai miatt több az ideges, nehézségekkel küzdő ember. A gyerekeken ebből semmi sem érzékelhető, a tréningek jó hangulatban telnek, a srácok vidámak, és persze örülnek annak, hogy együtt lehetnek - közölte Vass Lóránt. A gyerekek az edzéseken túl azt is feladatul kapták, hogy egyrészt igyekezzenek a tanulással, másrészt pedig sportoljanak valamit kiegészítésként a labdarúgás mellett.