Általános 2021. 04. 02. péntek, 18:33
petka-imre-622883.jpg

A tabellán elfoglalt pozíciók alapján magabiztos gyulai győzelemre készülhettünk a csütörtöki, estébe nyúló, hódmezővásárhelyi bajnokin. Mégis másképp indult a találkozó a Kenyeres - Szendi, Czene (Horváth), Mészáros, Kovács Z., Lázár, Csumpilla, Süle, Petka, Kovács Zs. (Joó), Mohácsi D. összeállítású gyulai egység számára. Az első percben egy gyors hazai kontra végén büntetőt kaptak a vásárhelyiek, de kihagyták. Az ötödik percben egy huszonöt méteres lövéssel viszont megszerezték a vezetést. Csumpilla Bence révén ugyan egy perc múlva egyenlítettünk, de a folytatás nem pont ez eredeti tervnek megfelelően alakult. A tizedik percben Süle Mihály kapott piros lapot törlesztésért, majd negyedóra elteltével Mohácsi Dávid követett el szabálytalanságot a félpályánál, ezért neki is el kellett hagynia a pályát. A nem sok jót ígérő kettős emberhátrány ellenére is meccsben volt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, a fiúk kilenc emberrel is letámadták a vásárhelyieket. Szűk fél órányi játék után, Kovács Zsolt találatának köszönhetően már nálunk volt az előny. 

A csapat a második félidőben sem vett vissza a tempóból, és nemhogy egyenrangú partnere volt a hazai gárdának, hanem újabb gólokat is szerzett. Előbb Petka Imre, majd Czene Áron vette be a kaput, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

- A mérkőzés első perceiben alighanem megsütötte a nap a játékosaimat. Örömteli viszont, hogy kettős emberhátrányban is tetszetősen játszottunk, és megszereztük a három pontot. Minden pályára lépő játékos dicséretet érdemel a teljesítményéért - értékelt Kiss János vezetőedző. 

A képen Petka Imre, aki nemcsak jól játszott, hanem szép gólt is szerzett.