Általános 2020. 10. 22. csütörtök, 21:05
budai-dominik-bela-526494.jpg
Nagy csatának ígérkezett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai és szegedi együttesének pénteki összecsapása. A hazai, fürdővárosi csapat száz százalékos mutatóval vezette a tabellát, a vendég szegediek egy kivételével az összes meccsüket megnyerték idáig.

A dél-alföldi rangadón a Kenyeres - Stir, Botta-Dukát, Egri, Petka, Pap, Budai, Szilágyi, Zelicskovics (Pistritu), Czégé, Dékány összeállításban lépett pályára a gyulai együttes. A találkozó a mezőnyben kiegyenlített, jó iramú, lüktető volt, a játék képe alapján nem lehetett észrevenni azt, hogy a hazaiak jórészt fiatalabb játékosokkal álltak fel. Mindkét gárda magas színvonalon futballozott. Ennek ellenére a Tisza parti legénység egy meglepő, távoli lövéssel hamar előnyhöz jutott, majd gyorsan duplázott is. A hamar összeszedett, jelentős hátrány ellenére sem adta fel a hazai csapat, és Budai Dominik szabadrúgásával szépített is. 

A második félidőben mindkét egység szerezhetett volna gólt, de ez egy beívelés utáni, közeli fejessel a szegedieknek sikerült. Innen is összeszedte magát Takács László együttese, Budai ezúttal egy beívelés után, a hosszú oldalon kapta meg a labdát, amit a kapu túlsó oldalába emelt. A remény nem élt sokáig, a Gyuláról nemrég Szegedre igazoló Borszéki Dániel a 65. percben szerzett góljával lényegében lezárta a meccset, a szegediek így 4-2-re nyerték a házi rangadót.

- Mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltunk a jó iramú, magas színvonalú mérkőzésen. Komolyan vettük a találkozót, nyerni szerettünk volna, de az ellenfél szerencsés gólokkal fölénk kerekedett. A döntetlen érzésem szerint reálisabb lett volna, sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznünk, több volt ebben a mérkőzésben - nyilatkozott Takács László vezetőedző.

A képen Budai Dominik, aki két gólt szerzett a rangadón.


Hozzászólások: