Általános 2020. 10. 03. szombat, 18:37
1154591.jpg
Érvényesítette a papírformát a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U15-ös csapata a szombat délelőtti, orosházi bajnokin. A hazaiak eddig pont nélkül álltak, míg a Grosics minden meccs végén győztesen hagyta el a pályát.

Az esélyek tehát egyértelműen a Kenyeres (Lovas) - Stir, Botta-Dukát (Kovács Á.), Egri, Pap, Budai, Szilágyi, Zelicskovics, Czégé, Pistritu (Csumpilla), Dékány összeállítású gyulai egység mellett szóltak. Dékány Ádám már a második percben jelezte, hogy Orosházáról is győztesen szeretne távozni a csapat. Az ő gólját a szünetig még négy követte, így a félidőben már olyan jelentős előnybe került a Grosics, hogy nem volt kétséges, kié lesz a három pont. 

A második játékrészben is érvényesült a két gárda közötti jelentős tudáskülönbség, a mieink a nehéz talajon is képesek voltak szemet gyönyörködtető támadásokat vezetni, az orosháziak viszont nem sok veszélyt jelentettek Kenyeres Zsombor kapujára, aki viszont feltűnt a második oldalon. Nem is akárhogy, az 53. percben ugyanis ő értékesítette a megítélt büntetőt. Ő egyébként nemcsak a gólvonalon állva gyakorolja a tizenegyesek hárítását, hanem maga is szívesen áll oda és lő a többieknek, egészen nagyszerű eredménnyel. A találkozó vége 8-0 lett, góljainkat Dékány, Botta-Dukát, Pap, Zelicskovics, Budai, Kenyeres és Szilágyi szerezte, az orosháziak egyszer a saját kapujukba találtak.

- Kihasználtuk a helyzeteket, szép gólokat szereztünk, és jó volt a fiúk hozzáállása, de az ellenfél nem késztetett minket igazán nagy erőbedobásra. Igazodtunk a magas fűhöz és az egyenetlen talajú pályához,  külön öröm, hogy senki sem sérült meg - nyilatkozott Takács László vezetőedző.

A képen Dékány Ádám, aki az első gólt szerezte a nyolcból.


Hozzászólások: