Általános 2020. 10. 01. csütörtök, 09:00
received-825443128261219.jpeg
Szeptemberben előbb Gödöllőn, majd Újpesten játszott meccseket a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U9-es együttese. A kemény ellenfelekkel szemben a gárda nemhogy helytállt, hanem gyakran remekelt, hiszen az ötből három meccset nyert (Kecskemét, Ferencváros, Ikarus SE) egy alkalommal pedig döntetlent játszott (MOL Fehérvár), és csak a Honvéd ellen szenvedett vereséget.

- Szerencsére elkezdődtek a Duna Liga küzdelmei ,amit már a gyerekek is és én is nagyon vártunk. Az első fordulóban Gödöllőre látogattunk, ahol három mérkőzést játszottunk, a Kecskeméttel, Honvéddal és a Fehérvárral. A nagy meleg ellenére a fiúk nagyon ügyesen - és amiben a legnagyobb fejlődést láttam - harcosan játszottak. Rengeteg szép cselt és labdakihozatalt mutattak be, és egyre inkább megjelenik a játékunkban a passz és az összjáték. Nagyon szép támadásokat vezettünk és védekezésben is nagyon ügyesek voltak - értékelte a szeptember 12-ei meccseket Vass Lóránt, a csapat edzője.

A második fordulóban, vagyis az elmúlt hétvégén Újpestre látogatott a Grosics, ott a Ferencváros és az Ikarus voltak az ellenfeleink. - Mindkét meccsen nagyon jól szerepeltünk, ez nemcsak az eredményben, hanem a játékban is megmutatkozott. Külön öröm számomra, hogy nagyon szépen helytálltak azok is, akik először vagy ritkábban szerepeltek Duna Liga mérkőzésein. Ez a jövőre nézve nagyon biztató számomra - mondta a szakember.

Eredmények:  

  • Grosics-Kecskemét 3-1
  • Grosics-Budapest Honvéd  0-5
  • Grosics-Mol Fehérvár 3-3
  • Grosics-Ferencváros  4-2
  • Grosics-Ikarus SE   5-3

A csapat tagjai: Hidvégi Zoltán, Petka Ákos, Szincsák Ákos, Sinka Zoltán, Rokszin Dániel, Somi Levente, Mócz Benett, Flinta Bence, Berényi Balázs, Márk Máté.


Hozzászólások: