Általános 2020. 09. 28. hétfő, 20:15
1294120.jpg

Egyedül a Cegléddel tudott döntetlent játszani, másik három bajnokiját elveszítette a Békéscsaba UFC, mely vasárnap délelőtt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U14-es gárdáját fogadta. Csapatunk győzelmi reményekkel érkezett a megyeszékhelyre, bár az hamar látszott, hogy a találkozó nem lesz sétagalopp. 

Horváth - Kovács-Kulcsár (Kovács Zsombor), Szendi (Gálea), Czene, Susánszky, Kovács Z., Lázár, Süle, Orodán, Joó, Mohácsi (Csumpilla): Kiss János ebben az összeállításban küldte pályára tanítványait. 

A jó erőkből álló csabaiak végül alaposan megnehezítették az ezúttal kicsit tompábban mozgó gyulai fiúk dolgát, akik azért igyekeztek érvényesíteni a papírformát. Egy szép kontra végén, a 18. percben az az Orodán Kornél érkezett, és talált be, aki első alkalommal volt kezdő a csapatban. A folytatásban Mohácsi Dávid növelhette volna az előnyt, de nem járt sikerrel, ahogy egy felesleges szabálytalanság után megítélt büntetőből az ellenfél is csak a kapufát találta el. 

A második félidőben nagyobb nyomást helyezett a csabaiakra a Grosics, ennek már az 50. percben meg is lett az eredménye, hiszen Kovács-Kulcsár Ákos egy szép szögletvariáció után növelni tudta az előnyt, melyet a küzdelmes mérkőzésen már nem is engedett ki a kezéből a gárda.

- Jól felkészült ellenféllel szemben, nagy csatában sikerült megnyerni a mérkőzést. A fiúk egy kicsit fáradtan mozogtak, de nagy küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot a végig nyílt találkozón - nyilatkozott Kiss János vezetőedző, aki Orodán, Kovács-Kulcsár, Süle és Szendi játékát emelte ki.

A képen Orodán Kornél, aki első meccsét játszotta végig grosicsos színekben, és ezen fontos gólt is szerzett.


Hozzászólások: