Általános 2020. 09. 16. szerda, 07:36 (frissítve)
zsurzs-peter.jpg

Három hete készülnek Zsurzs Péter irányításával a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai ovi focis együttesei. Az elmúlt időszakban megkezdődött az a munka, melynek fő célja az, hogy megalapozza a gyerekek jövőjét ebben a sportágban. - Most az a legfontosabb, hogy a kicsik minél többször érjenek a labdához, gyakorolják a cseleket, és sok-sok gólt szerezzenek. Mindez később a hasznukra fog válni - mondta a szakember.

A gárda ezt az elvet követve játszott 2014-es és 2015-ös korosztályokra bontva azon a szentesi tornán is, ahol szintén az volt a cél, hogy próbáljanak minél többet játszani, találkozzanak sokszor a labdával. A három a három elleni játékban a mieink a fejlődést, a cselezést szem előtt tarva futballoztak, vagyis nem félpályáról eleresztett lövésekkel operáltak. Mindezt tehették, hiszen nem nyomja vállukat az eredménykényszer.

- Az már az első edzések után látszott, hogy az elődeim munkájának köszönhetően nagyon fegyelmezett a társaság, mindenki azért jár edzésre, hogy élvezze a futballt és folyamatosan fejlődjön. A szentesi tornán a szülőkkel is volt alkalmam többet beszélgetni. Tőlük türelmet kértem, mert az az út, amit mi járunk, nem rögtön vezet eredményre, de alapvetően helyes - fogalmazott Zsurzs Péter.

A két korosztály egyébként heti két, játékos formában zajló tréningen vesz részt, ezeket rendszerint tíz-tizenkét tehetséges fiatal látogatja.


Hozzászólások: