Közlemény 2020. 05. 06. szerda, 12:47
halasz-laszlo.jpg

Szegedi központtal versenyez a 2020-21-es idényben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia három korosztálya. Az U16-os, U17-es és U19-es együttesek a kiemelt, NB II-es bajnokságban játszanak majd, vagyis nem lesz Szegeden külön NB III-as, ahogy Gyulán NB II-es együttes sem - közölte Halász László szakmai vezető. A fürdővárosban 6-15 éves korig továbbra is biztosított lesz a versenyeztetés, azonban a nagyobbak - jelenleg a 2002 és 2006 között születettek tartoznak ide - Szegeden folytatják pályafutásukat. Gyulának is megmarad a kiemelt státusza, az akadémia vezetése továbbra is fontos helyszínként tekint a telephelyre. A jövőben itt is komoly fejlesztések várhatók. Az ősszel kezdődő küzdelemsorozatban a gyulaiak várhatóan minden korosztályban eggyel fiatalabb csapatot neveznek be. 

Halász László elmondta, a jövőre nézve az a cél, hogy a 12-13-as korosztály megtartsa NB I-es tagságát, a 14-15-ös gárdák minél hamarabb vívják ki az első osztályú szereplés lehetőségét, a 16-17-19 pedig őrizze meg a klub pozícióit a kiemelt NB II-ben. A gyulai szakmai stábból ősztől várhatóan három szakember Szegeden folytatja a munkát.

Nem lesznek sem kiesők, sem feljutók

Az aktuális állás alapján csapatainkat nem érintette volna az esetleges feljutás-kiesés kérdése, de a friss döntés szerint sem kiesők, sem feljutók nem lesznek, vagyis minden együttes ugyanott folytathatja ősszel, ahol tavasszal elkezdte.

 


Hozzászólások: