Riport 2019. 10. 09. szerda, 21:02
orcsik-gergely.jpg
Félsikert könyvelhetnek el a Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatai a szerdán bepótolt, Dunaújváros elleni, idegenbeli bajnokikon. U16-os csapatunk ugyan újabb győzelmet aratott, az U17 viszont vereséget szenvedett.

Csúri - Jakó, Kanyó (Csípai), Csorba (Sebestyén), Krisztin, Nagy Torma, Korosztil, Hajdú, Bokros, Szűcs, Gyuga összeállításban lépett pályára az U17, mely ellen bő negyedórát követően megszerezte a vezetést a hazai gárda. A második félidőben a Dunaújváros növelte góljai számát, így végül 2-0-re nyert.

Bár nem kezdte túl jól a bajnokságot, mégis győzelmi esélyekkel lépett pályára a Pallagi - Buzai, Szász, Nagy Dávid Mihály, Farkas (Mátó), Tóth, Herpai, Rácz (Ottlakán), Megyeri (Bakó), Orcsik, Halász összeállítású U16. Ezt a szándékot Orcsik Gergely már a negyedik percben nyomatékosította, Rácz István szép előkészítése után a büntetőterületen belülről vette be az ellenfél kapuját.

A túl magas színvonalat nem, de nagy  küzdelmet és taktikai harcot hozó, alapvetően kiegyenlített találkozó újabb góljára a 70. percig kellett várni. Ekkor Orcsik Gergely két védőt kicselezve lőtt a léc alá. Az ellenfél közben büntetőt hibázott, de Orcsik hamarosan újra villant, és a Nagy Dávid Mihály által fejjel megcsúsztatott labdát a kapust is elfektetve helyezte a hálóba. A végén a hazaiak szépítettek, így a Grosics 3-1-es győzelmet aratott.

- Begyűjtöttük a kötelező három pontot egy tudásban alattunk lévő ellenféllel szemben. A fiúk átérezték a helyzetet és kiharcolták a sikert, megoldották a feladatot. Kicsit sok nekünk a három meccs egy hét alatt, így nehéz lesz lehozni a Békéscsaba elleni, hétvégi rangadót, de megpróbáljuk! - nyilatkozott Ioan Patrascu vezetőedző.

A képen a klasszikus mesterhármast szerző Orcsik Gergely.


Hozzászólások: