Általános 2019. 08. 12. hétfő, 20:42
karneval-kupa.jpg

Huszonkilencedik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén Debrecenben a Karnevál Kupát, melynek elsődleges célja az, hogy segítse a csapatok a nyári felkészülését. A nemzetközi gyermek tornán a különböző korosztályokban közel kétezer fiatal labdarúgót vártak, a magyar és európai csapatok mellett még Jamaikából is érkezett egy gárda, a  Harbour View Club.

Az U12-esek között nagyszerűen szerepelt a gyulai Grosics. Vantara Zoltán tanítványai szombaton a csoportmérkőzéseket játszották. A késő estébe nyúló program első állomásán az aradi Brosovszky Akadémiát győzték le 2-0-ra, majd az Olasz Focisuli ellen kiélezett csatában végeztek 1-1-re. Az ötös csoport két másik együttese ellen már nagy különbségű győzelmek születtek, a DEAC-ot 5-0-ra, a litván FK Girionys gárdáját pedig 10-0-ra ütötték ki a fiúk a műfüves, keresztpályás, 35 perces találkozókon.

Vasárnap csoportgyőztesként az "Arany Kupa" sorozatban folytatta a Grosics 8+1-es alakulata. A hármas csoport első mérkőzésén a Sepsi OSK ellen végzett az egység 0-0-ra, majd az UTA Aradot győzték le 2-0 arányban. A döntőben a Mészöly Focisuli ellen az utolsó pillanatokig éles rangadón 2-0-ás vereséget szenvedtek, így ezüstérmet szereztek.

- Mindenkivel nagyon elégedett vagyok. Egy hete edzünk együtt, a kerethez ráadásul csatlakozott három fiatalabb, 2009-es játékos is, tehát nem a komplett csapattal játszottunk. Egy ügyes társaságról beszélhetünk, a többség jól bánik a labdával, próbálja végrehajtani a feladatokat. A jövőre nézve fontos feladat, hogy a pályán fegyelmezettebbnek kell lenni. Az biztos, hogy a csapat szép jövő előtt áll - értékelt Vantara Zoltán vezetőedző.

Grosics: Horváth Zoltán, Czene Áron, Kovács Zoltán, Kulcsár Ákos, Lázár Ákos, Gálea Gábor, Mészáros Ádám, Dani Andor, Joó Márton, Moldván Krisztián, László Botond, Pribék Dávid, Kovács Zsolt.


Hozzászólások: