Általános 2019. 06. 24. hétfő, 07:45
u15.jpg
Teljesítve az előzetes célkitűzéseket az NB II-es bajnokság dél-keleti csoportjának második helyén végzett a Szeged-Grosics Akadémia "A" csapata.

Takács László együttese 27 mérkőzésből 22 győzelmet aratott, 2 döntetlen mellett mindössze 3 vereséget szenvedett. A gárda gólkülönbsége különösen imponáló, hiszen a 196 szerzett találatra az ellenfelek mindössze 30 góllal válaszoltak. A csapat győzelmeinek nagy többsége meglehetősen sima volt, vagyis nem túlzás azt mondani, hogy a szegedi testvércsapat mellett a gyulai gárda emelkedett ki a mezőnyből. 

- A kitűzött célt teljesítettük, a gyerekek fejlődtek játékban, hozzáállásban, mentalitásban, de sajnos voltak, akik nem a jó utat választották. Kicsit talán jobban kellett volna harcolni az edzéseken és a meccseken. Igaz, a csapaton belül lényegében nem volt versenyhelyzet, többen is látták, hogy gyengébb hozzáállással is játéklehetőséghez jutnak. Bízom benne, megértik, hogy nem ez a mentalitás a célravezető, hanem az, amit a többség képviselt - mondta Takács László vezetőedző. A szakember kiemelte, a gárda eredményei annak ellenére sem voltak rosszak, hogy az eredeti csapat négy játékosa az U16-ban kapott lehetőséget, ők ezzel élni is tudtak. - Nekik gratulálok a bentmaradás kiharcolásához, a felnőtt csapatunknak pedig a bajnoki címhez! - fogalmazott Takács László.

szasz-agoston.jpgSzász Ágoston szerint biztató a jövő

Voltak olyan meccsek, amikor nem volt ott fejben a csapat, de amikor igen, akkor jól ment a gárdának. Így vélekedett Szász Ágoston csapatkapitány, aki elmondta, mindenképpen javítani kell a mentális tényezőkön. Szerinte akár a bajnoki címet is megszerezhették volna, de ahhoz fejben erősebbnek kellett volna lenniük. - Nem volt rossz ez az év, de jobb is lehetett volna. Hiányérzetünk lehet amiatt, hogy elöl nem mindig ment úgy a játék, ahogy szerettük volna, több góllal is megterhelhettük volna az ellenfelek hálóját - emelte ki. 

A jövővel kapcsolatban a csapaton belül bizakodó a hangulat, Szász Ágoston úgy vélte, ha visszajön hozzájuk az a négy ember, akik most az U16-ban is bizonyíthattak, reménykedhetnek a jó szereplésben a kiemelt bajnokságban is.

 

krisztin-dominik.jpgSzórták a gólokat a fiúk

Úgy lett második a góllövőlistán a féltávnál még élen álló Krisztin Dominik, hogy ebben az osztályban a lehetséges huszonhétből mindössze tizennyolc találkozón játszott. Ezeken nem kevesebb, mint negyvenhat találatig jutott. Dicséretére válik, hogy az U16-osok között is betalált, ott a Szekszárd elleni 5-3-es siker alkalmával volt eredményes. A csapatból Ottlakán János huszonhat, Bakó László és Megyeri Levente pedig húsz-húsz gólt szerzett, és akkor csak a szűk élboly tagjait említettük.

 


Hozzászólások: