Általános 2018. 06. 26. kedd, 09:03
takacs-laszlo-u15.jpg
15 győzelem, 4 döntetlen és 11 vereség: ezzel a mérleggel zárt a 8. helyen U17-es együttesünk. Tény: a csapat az év során egyre érettebb, összeszokottabb játékot mutatott, és a kezdeti gyengélkedés után a kimondottan markáns játékkal arra is megnyílt esély, hogy a szűk élmezőnyt megközelítve a dobogó közelében végezzenek a fiúk.

Három vereséggel nyitotta az őszt a csapat, igaz, három bajnokesélyes csapat ellen. A folytatás reménytelibb volt, azonban ekkor is voltak nehezen érthető kisiklások, de az első félév végén - az utolsó két, egyaránt győztes meccsel Takács Lászlóval a kispadon - megszerzett 23 pont azt jelentette, hogy nyugodtan várhattuk a tavaszt.

A tavasz sem volt teljesen kiegyensúlyozott, mert ugyan több remek győzelmet aratott a Grosics, de becsúsztak váratlan vereségek is. Mindenképpen komoly fegyvertényként értékelhető, hogy a Paks például az ellenünk elszenvedett, 5-1-es vereség miatt maradt le az osztályozóról - melyet végül az ennek is köszönhetően odakerülő UTE elveszített a Ferencvárossal szemben. A Grosics erejét mutatja emellett az élcsapatok közé tartozó Vasas, vagy az UTE elleni diadal is. A tavalyi 23 után idén 26 pontot szerzett a gárda, mindez végül a 8. helyre lett elég.

- A bentmaradásért kellett játszanunk, amikor átvettem a csapatot, de a játékosok képességei alapján az első ötbe kerülést sem tartottuk lehetetlennek. Úgy érzem, tavasszal jó teljesítményt nyújtott a gárda, a fiúk játékban, egyénileg és morálisan is fejlődtek, jobban elfogadták egymást. Több élcsapatot legyőztünk, viszont hozni kellett volna a Gyirmót és a Kaposvár elleni meccseket. Előbbiek pontrúgásokkal vertek meg minket, utóbbiak a játékvezetők segítségével.
Vannak jó képességű játékosaink, de soha nem szabad megelégedniük azzal, amit eddig elértek, mindig többre kell vágyniuk. Úgy érzem - és nagyon bízom benne, hogy így lesz -, hogy tovább fejlődik a társaság, és egészen magas szintet ér el. Kívánom, hogy legyen így! -
mondta Takács László vezetőedző.

 

Kiss Krisztián lett a második legjobb góllövő

22 találattal második lett a góllövőlistán Kiss Krisztián, aki egy meccsen az U19-ben is pályára lépett. Kiss Gergő is befért az élmezőnybe a maga szintén elismerésre méltó 15 góljával. Ő négy találkozón mutatkozott be az idősebbek között. Bitó Martin 7, Geszti József 5, Fülöp Krisztián, Varga Mihály 4-4 találattal zárta a bajnokságot.

 


Hozzászólások: