U19: újabb nagyarányú, idegenbeli siker!

308059939-773670983937754-3948488156996425089-n.jpg
Csütörtök délután folytatódott a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai csapatának nagyszerű idegenbeli sorozata. Vantara Zoltán tanítványai eddig mindkét vendégként lejátszott mérkőzésüket megnyerték, és így tettek a hétközi, hódmezővásárhelyi bajnokin is, nem kis részt az ismét klasszikus mesterötöst szerző Varga Józsefnek köszönhetően.

A mieink a Szabó (Valaczkai) - Cseri L. (Téglás), Forrás, Hoffmann (Lestyán-Goda), Varga, Mészár (Kovács T.), Bacsa, Mester (Horváth), Fehér, Lőrincz, Schneider összeállításban léptek pályára, vagyis a még nem teljes értékű harcosként számon tartott Stirt nem számítva mindenki megmutathatta magát. 

Hamar észrevehetővé vált, hogy a mieink nagyobb játékerőt képviselnek. Forrás Márk egy ellenféltől kapott labdát a kilencedik percben a léc alá vágott. A folytatásban Hoffmann Patrik két alkalommal is hasonlóképpen járt el két, szintén ajándék labdával, így a félidő derekán megnyugtató, három gólos előnyben volt a csapat. Ezt némi zavar követte, mivel korábbi játékosunk, Krisztin Dominik szép megmozdulását követően a szünet előtt szépített a Vásárhely, de a második félidőben magasabb fokozatra kapcsolt a Grosics. Előbb a helyzetek érkeztek, majd jöttek a gólok is. A múlt héten klasszikus mesterötösig jutó Varga József megismételte ezt a produkciót. Különösen emlékezetesre sikerült az a találat, mely szinte az edzéseket idézte. A bal oldali védő Téglás felpasszát Varga Hoffmannhoz játszotta, majd védőjéről leválva a visszakapott labdát a kapuba lőtte. A végeredmény úgy lett 8-1, hogy néhány találat még a gyulai fiúk lábában maradt.

- Az első félidőben kicsit langyos volt a játék, de a másodikban már magasabb hőfokon működtünk. Biztosan lesznek nehezebb meccseink is, de most két hét szünet következik, utána pedig egy erős ellenfél, a DAFC otthonába utazunk - mondta Vantara Zoltán vezetőedző.