U12: lezárták a szezont

hidvegi-laszlo-mate-657892.jpg
Péntek késő délután a Hódmezővásárhely látogatott Gyulára, ez a találkozó jelentette a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U12-es csapata számára a bajnokság lezárását.

Vantara Zoltán együttese a Pál - Pocsai, Moldván, Nagy, Oláh, Gálea, Hidvégi, Müller, Beliczai (cserék: Petőházi, Horváth, Schmidt) összeállításban lépett pályára a Csongrád-Csanád megyei U14-es küzdelemsorozat "B" csoportjának záró találkozóján. A fiúk már hozzászokhattak, de ezúttal is idősebb, és jól látható fizikai fölényben lévő riválissal kellett megküzdeniük. Ennek ellenére a hazai együttes kezdeményezőként lépett fel, igyekeztek labdatartási fölényt kiharcolni, és ebből támadásokat építeni. Az elképzelés ugyan jó volt, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, az ellenfél pedig a legkisebb hibáinkat is kíméletlenül kihasználta. A szünetben már 3-0-ra vezettek a vásárhelyiek, a második félidőben pedig két további találatot értek el, noha kapusaink az egész találkozón jól teljesítettek.

- Kikaptunk ugyan, de a futballt inkább mi játszottuk. Az ellenfél az egy-egy elleni párharcokra épített, sikerrel, mi pedig hiába próbálkoztunk, a támadásainknál az utolsó passzok általában nem voltak sikeresek. A két csapat között mindenesetre nem volt ekkora különbség - értékelt Vantara Zoltán vezetőedző.

A képen Hidvégi László, aki rengeteget futott, és nagy akaraterőről tett tanúbizonyságot.