U15: fordulatos meccsen magabiztos győzelem

1125763.jpg

Négy, zsinórban megnyert mérkőzés után csütörtökön Hódmezővásárhelyen építhette tovább jó sorozatát a Szeged-Csanád Grosics Akadémia gyulai, U15-ös együttese. Takács László a Kenyeres - Stir, Botta-Dukát, Pap, Susánszky (Lovas), Szilágyi, Zelicskovics, Pistritu, Dékány, Mohácsi M., Erdélyi összeállításban küldte pályára csapatát. Láthatóan semmit sem akart a véletlenre bízni, így hamar magához ragadta a kezdeményezést a gyulai gárda, a fiúk már az első percekben nagy nyomást gyakoroltak az ellenfélre. Sikerült nagy helyzeteket kialakítani, Botta-Dukát Bálint háromszor is a kapussal szemben állva kísérelhetett meg gólt szerezni, de nem járt sikerrel, ahogy Susánszky Richárd lehetősége is kimaradt. Nem hibáztak viszont a vásárhelyiek, a 25. percben meg is szerezték a vezetést. A szünet előtt azonban Botta-Dukát Bálint egy szép támadás végén egyenlített. 

Hiába játszott jobban a második félidőben a Grosics, a 42. percben újra a hazaiaknál volt az előny. Az újabb hódmezővásárhelyi találat mintha lendületbe hozta volna a gyulai fiúkat, két perc múlva ismét Botta-Dukát volt eredményes, majd az ötvenedik percben, először a mérkőzés folyamán, Botta-Dukát harmadik góljával már nálunk volt az előny. A folytatásban ezt nem engedte ki kezéből a csapat. Sőt, pontosabbá váltak a befejezések, ennek köszönhetően előbb Zelicskovics Máté talált be, majd egy szép átlövéssel Szilágyi Tamás tette fel a pontot az "i"-re, így alakult ki az 5-2-es végeredmény.

- Nulla-nullánál három száz százalékos helyzetet hagytunk ki, de a hazai gólok után felpaprikázódtunk, és a második félidőben jó játékkal, a helyzeteket is megfelelő arányban kihasználva szereztük meg a három pontot. Gratulálok mindenkinek, és kellemes húsvéti ünnepeket kívánok - fogalmazott Takács László vezetőedző.

A képen Botta-Dukát Bálint, aki három góllal vette ki részét csapata győzelméből.