U19: jó folytatásban bízik Varga és Lestyán

grosics-202003.jpg
Három meccsen négy pont: első pillantásra nem tűnik kiemelkedőnek U19-es csapatunk tavaszi mérlege, de ha azt nézzük, hogy a tabella első két helyezettjével már meccselt a Grosics, akkor mindjárt másképp értékelhetjük az eddigi szereplést. Az elmúlt időszak történéseiről és a jövőbeli reményekről Varga Mihály (balról) és Lestyán Lionel beszélt.

- Milyen tanulságai lehetnek a Kecskemét elleni, 2-1-es győzelemnek, miben sikerült az ellenfél fölé kerekedni?
LL: - Tudtuk, hogy nem lesz könnyű meccs, a megelőző napokban részletesen elemeztük az ellenfél játékát. Jellemző rájuk hazai pályán, hogy kevés gólos meccseket játszanak. Igaz, hogy nem rúgnak sokat, de nem is kapnak. Azért sikerült legyőznünk őket, mert támadóink jó formában vannak.
VM: - Egész múlt héten nagy hangsúlyt fektettünk a belső motivációra, én ennek tulajdonítom a győzelmet, mert mindenki nagyon akart. Ezt éreztem egyébként a Paks ellen is, amikor döntetlenre végeztünk az akkori listavezetővel.

- Melyik volt a legerősebb ellenfél idáig, a Paks, vagy a Pécs?
LL, VM: - Az UTE! Mindenben őket éreztük a legjobbnak.

- És miben jó a Grosics?
VM: - Mindenben! Ha a tréfát félre tesszük, akkor azt mondom, hogy a közösség itt nagyon erős. Biztatjuk, segítjük egymást.
LL: - Szerintem mi vagyunk a legegységesebbek, tudunk egymásért harcolni.

- Milyen most a hangulat a csapatnál?
LL: - Mindig jó, ha nyerünk, de ha kikapunk, akkor sincs nagy letörtség, mindenki biztatja a másikat.
VM: - Így van. Vereség után a mesterrel és egymás között is átbeszéljük a történteket, nem bántjuk egymást.

- Szombaton újabb nehéz meccs következik, a Diósgyőr is az erősebb ellenfelek közé tartozik. Ősszel, Miskolcon 0-0-ra végzett a két csapat, mi várható most Gyulán?
VM: - Most nem szabad elszállni, mert nyertünk. Azt ígérhetem, hogy megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot.
LL: - Ősszel ők a középpályás szélső játékot erőltették, ezt most is jól le kell majd védekeznünk. A középpályán kellő agresszivitást kell mutatnunk, egy képzett, erős csapat ellen.

- A tavasszal kapcsolatban milyen célokat lehet megfogalmazni?
VM: - Kevesebb kapott, több rúgott gólt várok. Ha minden jól alakul, a negyedik-ötödik hely környékére odaérhetünk. Magamtól azt várom, hogy minden meccsen szerezzek gólt.
LL: - A védelmünk egységesebb, mint volt, így abban bízom, minden olyan meccsen több pontot szerzünk, melyeken ősszel nem nyertünk. Fontos, hogy belőjük a helyzeteket!