U10: tornagyőztes a gyulai-szegedi vegyes csapat

gro10-copy.jpg

A Debreceni Labdarúgó Akadémián, Pallagon rendezték meg az I.Dunamenti Kupát. A gyulai-szegedi vegyes csapat már a csoportmérkőzéseken sorra aratta a győzelmeket, négyből négy meccset húzott be a gárda. Az elődöntőben a nyíregyházi Bozsik együttesét múlták felül a fiúk, a döntőben pedig a házigazdák ellen aratott 1-0-ás győzelmet a Grosics.

Erre a Kupára a gyulai és a szegedi U10-es csapatainkból lettek összeválogatva a gyerekek. Ez egy új kezdeményezés, mely a gyulai Kovács Henrik kérésére jött létre. Ezt a klub vezetése támogatta, ebben pedig maximálisan partner volt Hacker Bence is. Ezt bizonyítja, hogy már a kupát megelőzően, két alkalommal közös edzéseket tartottak a gyerekeknek Szegeden és Gyulán egyaránt.

- Már az edzéseken kiderült, hogy a gyerekek nagyon gyorsan alkalmazkodnak egymáshoz. Köszönhető ez annak, hogy edzőtársammal hasonlóan gondolkodunk a labdarúgásról és az utánpótlásképzésről. A csapat teljesítményével kapcsolatban elmondhatom, hogy játékban és ezen belül a támadások felépítésében az ellenfeleink fölé kerekedtünk, egyben a Dunamenti Iskola Gyermek Liga szellemiségének maximálisan megfelelve játszottunk. Olykor még szurkolói szemmel nézve is látványos megoldásokat láthattunk a srácoktól. Talán a helyzetkihasználásunkban lehet némi hiányérzetem. Nem igazán szeretek a csapatból egyéneket kiemelni, de ezen a napon Hajagos Hunor hátára vette a csapatot, mivel ő lett a torna gólkirálya tizenegy góllal, és elfogultság nélkül mondhatom, kiemelkedett a mezőnyből. A csapat többi tagjának is jár az óriási gratuláció, mert mindenki kitűnő egyéni teljesítménnyel rukkolt elő, igazi csapatként, kitűnő mentalitással és összhangban játszották le a mérkőzéseket. Külön köszönet mindkét csapat szüleinek hogy támogatják a gyermekeiket és ezzel a mi munkánkat is - mondta Kovács Henrik.

Csapat névsor: Hajagos Hunor, Dániel-Székely Áron, Erdei Márk, Tóth Regő, Martyin Márk, Rotár Botond, Borbás Botond, Puskás Sándor, Papp László, Sinkó Ádám, Bukodi Máté


Edzők: Kovács Henrik, Hacker Bence

Mérkőzések:
Csoportmeccsek:

  • Szeged-Csanád Grosics Akadémia- Ikarus: 2-1. Gól: Hajagos (2)
  • Szeged-Csanád Grosics Akadémia- Kisvárda: 3-0. Gól: Rotár (2), Hajagos
  • Szeged-Csanád Grosics Akadémia- Hajdúszoboszló: 4-1. Gól: Hajagos (2), Erdei, Papp
  • Szeged-Csanád Grosics Akadémia- Loki Focisuli: 4-0. Gól: Hajagos (3), Rotár

Elődöntő:

  • Szeged-Csanád Grosics Akadémia- Bozsik Akadémia (Nyíregyháza): 2-1. Gól: Hajagos (2)

Döntő:

  • Szeged-Csanád Grosics Akadémia- Debreceni LA: 1-0. Gól: Hajagos

Végeredmény:

  1. Szeged-Csanád Grosics Akadémia (válogatott)
  2. Debreceni Labdarúgó Akadémia
  3. Bozsik Akadémia
  4. Ikarus
  5. Kisvárda
  6. Nánási Focisuli
  7. Hajdúszoboszló
  8. Sajóvölgye Focisuli
  9. Loki Focisuli
  10. Filo SE (Nyíregyháza)

Legjobb játékos: File Gábor (DLA)
Legjobb kapus: Ágoston Ádám (Bozsik Akadémia)
Gólkirály: Hajagos Hunor