U12: veretlenül lettek bronzérmesek Mezőberényben

mbereny.jpg

A hétvégén U12-es együttesünk az ötödik alkalommal kiírt Fekete Nándor emléktornán vett részt Mezőberényben. A tornát az U13-as korosztálynak írták ki, így a gyulai egységre kemény erőpróba várt. A nyolc meghívott csapatot két csoportba osztották be. A mérkőzések keresztpályán kétszer tizenöt percig tartottak, a létszám 8+1 volt. Mi a Szováta, Gyomaendrőd és az OMTK-ULE mellé kerültünk egy csoportba. 

A Szováta ellen végig a mi akaratunk érvényesült, magabiztos játékkal 4-0-ás győzelmet arattunk. Ezután következett az Orosháza, ellenük igazságosnak mondható, 1-1-es eredménnyel zártunk. A csoport utolsó találkozóján, a Gyomaendrőd ellen a jó kezdés után érthetetlen módon kiengedett a csapat, de a jó második félidei játéknak köszönhetően végül 4-1-re nyertünk. A csoportmérkőzéseken két győzelemmel és egy döntetlennel, rosszabb gólarányunk miatt a második helyen végeztünk. Így a másik csoport 2. helyezettjével a 3. helyért játszhattunk. A bronzmeccsen a házigazda Mezőberény várt ránk. Mindkét csapat előtt több lehetőség adódott, de egy szöglet után mi szereztünk vezetést Mészáros Ádám góljával. Az ellenfél a hajrában egyenlített, így büntetők döntöttek, ahol mi koncentráltunk jobban.

- Egy remekül megszervezett tornán vettünk részt, egy évvel idősebbek ellen. A mérkőzések túlnyomó részén ez nem látszott. Végig nagy akarással játszva nagyon szép eredményt sikerült elérnünk. Gratulálok minden játékosnak! A tornán különdíjban is részesültünk. Horváth Zolit választották a torna kapusának! - nyilatkozott Vantara Zoltán vezetőedző.

legjobb-kapus-mbereny.jpgA csapat: Horváth Zoltán, Kovács Zsolt, Kovács Zoltán, Czene Áron, Mészáros Ádám, Lázár Ákos, Kovács Zsombor, Csumpilla Bence, Joó Márton, Kovács Áron, Kovács-Kulcsár Ákos, Kis Zoltán.

Mérkőzések: 

  • Szováta 4-0, Gólszerzők: Kis Z 2, Kovács-Kulcsár, Czene.
  • Orosháza 1-1, Mészáros
  • Gyomaendrőd 4-1, Lázár, Kis, Czene, Csumpilla
  • Mezőberény 4-3 (1-1), Mészáros, sikeres büntetők: Lázár, Czene, Kulcsár-Kovács, Mészáros