U15: jó szemléletű csapat formálódik

20190806-160505.jpg
Kisebb-nagyobb sérülések nehezítik U15-ös együttesünk felkészülését, a csapat azonban szépen formálódik, az új emberek pedig remélhetőleg jól beilleszkednek a következő néhány hét alatt.

- Minél több jó játékos kerüljön ki a csapatból - jelölte meg az előttünk álló bajnoki év legfontosabb feladatait Takács László. A gárda vezetőedzője elmondta, egyelőre 14 játékossal zajlik a felkészülés, ráadásul a munkát kisebb (húzódás) és nagyobb (csuklótörés) sérülések hátráltatják. Az is igaz, hogy a továbbiakban is érkezhetnek még új emberek. A szakember úgy látja, hogy ha a csapat "egyben van", vagyis nagyobb sérülések nélkül megússzák a bajnokikat, és egységes marad a társaság, akkor nem lehet gond. 

Az elvégzett munka mennyisége és minősége viszont mindenképpen bizakodásra adhat okot, hiszen a játékosok sok időt töltenek együtt, sok tréningen vesznek részt, és egyre többször méretik meg magukat a pályán más együttesekkel szemben. A szegedi testvércsapat elleni 3-2 után a Makót 7-0-ra és 3-2-re győzték le a fiúk. 

- Az előttünk álló időszak fontos feladata, hogy minél több fiatal induljon el jó irányba. Képességeihez mérten mindenki fejlődjön a lehető legtöbbet, ugyanakkor azt szeretném, hogy minél több nyerő típusú játékos legyen a csapatban. Olyan emberek, akik mindig győzni akarnak - fogalmazott Takács László.

20190806-163325.jpgVilláminterjú Farkas Richárddal

- Miért választottad a Grosics Akadémiát?
- Azt hallottam, itt feljebb lehet jutni.
- Hova szeretnél feljutni?
- A válogatottba!
- Ki a példaképed?
- Messi!
- Milyenek itt az edzések?
- Kemények.
- Jól érzed magad itt?
- Jó a közösség, barátságosak a többiek.
- Miben vagy gyengébb, miben kell fejlődnöd?
- A koncentráción javítani kell egy kicsit, hogy jobban odafigyeljek.
- Mi az erősséged?
- Hát a foci!