U15: kitartó munkára készülnek

20190415-143306.jpg
Kapott gól nélkül hozta le négy tavaszi mérkőzését a Szeged-Grosics Akadémia "A" U15-ös csapata. A csapat védelmének két fontos tagja, a jobbhátvéd Oláh Milán (a képen balra) és a kapus Pallagi Tamás pozitívan látja nemcsak jelent, hanem a jövőt is.

- Egyikőtök sem túl régen húzta fel a zöld mezt, miért igazoltatok a Grosics Akadémiába?
OM: - Én tavaly nyáron jöttem, Sarkadról járok be Gyulára. Korábban az eggyel fiatalabbak között játszottam, hogy behozzam az erőnléti lemaradást, és hogy szokjam a közeget. Nyáron Budapesten játszottunk edzőmeccset, utána mondta Takács Laci bá', az edzőnk, hogy várnak tréningekre. Most már utolértem magam, jól érzem magam itt, és szeretnék tovább fejlődni.
PT: - Januárban érkeztem Gyulára Hódmezővásárhelyről. Egy barátom érdeklődött a Grosics Akadémia iránt, tőle hallottam arról, hogy el lehet jönni próbajátékra. Megpróbáltam, sikerült, eddig minden jó, remélem így is marad. Ide járok iskolába is, a Göndöcs Benedek Középiskolában sportedzőnek tanulok.

- Nem kapott gólt a csapat a tavaszi meccseken. Ez mindenképpen remek teljesítmény! Minek köszönhető?
PT: - Talán kevésbé erős csapatokkal játszottunk, de ettől függetlenül jó volt a védelem. Kapusként mondhatom, nagyon ritkán kellett közbeavatkoznom. Bízom benne, erősebb gárdák ellen is helyt tudunk majd állni!
OM: - A Békéscsaba ellen egyáltalán nem volt könnyű dolgunk, a csabaiak megerősödtek ahhoz képest, amikor legutóbb találkoztunk, de sikerült ellenük is jó teljesítményt nyújtani. A védelmünk elég jól összeszokott, reméljük, a folytatás is jól sikerül majd.

- A második helyen álltok a bajnokságban, belülről milyennek látjátok a csapatot, van-e több ebben a gárdában?
PT: - Én a csapattal meg vagyok elégedve, jobbnak látom belülről annál, mint amit vártam. A kapuból nézve talán a támadásaink lehetnének jobbak, kicsit sokszor futunk lesre, és egy kis koncentráció még nem ártana.
OM: - Az érkező emberek egyértelmű erősítést jelentenek, én saját magamon is érzem, hogy sokat fejlődtem, erősödtem itt, és ez igaz az egész csapatra. Szóval úgy látom, többre vagyunk képesek most, mint a bajnokság elején voltunk.

- Hogyan képzelitek el a jövőtöket, terveztek a labdarúgással?
OM: - Itt szeretnék játszani, jól érzem magam, befogadtak, ideális a helyzet. Az iskolát is itt szeretném folytatni, a középiskolás éveket a tanulás mellett sok edzéssel szeretném tölteni, jó lenne majd egyszer a felnőttek között bemutatkozni.
PT: - Boldog lennék, ha egyszer majd az NB I-ben játszhatnék. Ehhez sok munkára és kis szerencsére lesz szükség.