U19: bravúros győzelemmel zárták az évet

orosz-mark.jpg
A mezőny egyik legerősebb gárdája, a Vasas ellen állt fel két gólos hátrányból, és győzött Orosz Márk 93. percben szerzett góljával U19-es csapatunk. 

Nem várt könnyű meccs a tabellát sokáig vezető Vasas ellen a Csutora - Mondics, Bitó, Szabó, Szebenyi (Kárpács), Papp, Vasiljevic (Mészáros), Fülöp, Orosz, Kiss, Bús összeállítású Szeged-Grosics Akadémia "A" csapatára. A pénteki, gyulai találkozón alighanem meglepődtek a fővárosiak, mert a Grosics a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, és már az első tíz percben meghatározó előnyre tehetett volna szert Kovács Rudolf együttese. Ebben az időszakban három nagy lehetőség is kihasználatlanul maradt, s bár a mieink továbbra is lendületben maradtak, a gólokat a vendégek szerezték, a Vasas az első játékrészben kétszer is betalált. 

A papírforma szerint a meccs eldőlt, azonban a gyulai gárda ezt nem így gondolta, és mindent megtett a szépítés érdekében. A 49. percben Kiss Krisztián kapott egy jó labdát középen, lövését a kapus hárította, de a kipattanó hozzá került, kicselezte a hálóőrt, és a kapuba lőtt. Két perc múlva már az egyenlítés is összejött, pozicionális játék után Vasiljevic Nikola talált be ballal. A folytatásban ugyan a Vasas is megszerezhette volna harmadik találatát, de ez végül nekünk sikerült. A 93. percben egy szöglet után Fülöp Krisztián fejelt, ezt a kapus még védte, ám a kipattanóra Orosz Márk érkezett, és három pontot érő gólt szerzett, vagyis 3-2-re nyert a Grosics. 

- A szezon egyik legjobb meccsét játszottuk! Az ellenfél 2-0-ás vezetésénél sem adtuk fel, az elsőtől az utolsó percig mindent megtettünk a jó eredményért. Taktikai szempontból is jók voltunk, a nagy iramot fizikai szempontból is bírta a gárda, elégedettek lehetünk a támadásépítésben mutatottakkal is. Az egész csapat nagy akarattal játszott, és ha kisebb hibák elő is fordultak, az utóbbi meccseken tapasztalt, nagyobb hibákat sikerült kiküszöbölnünk - értékelt Kovács Rudolf vezetőedző. 

A képen Orosz Márk, aki a 93. percben szerzett győztes gólt a Vasas ellen.