U16: erős kezdés után erős folytatást várnak

20180913-174919.jpg
Két győzelemmel és egy vereséggel rajtolt a Szeged-Grosics Akadémia U16-os csapata az NB II-es, kiemelt bajnokságban. Az eddig történteket a védelem három meghatározó játékosa, Hajdú Csanád, Nagy Torma Adrián és Heckó Kirill elevenítették fel.

Pécsett sosem könnyű nyerni, a Mecsekalja sajátos atmoszféráját nehezen szokják meg a vendég csapatok. U16-os együttesünkre így nem várt könnyű feladat a szezon első mérkőzésén. - Úgy álltunk hozzá, hogy nyerünk, biztosak voltunk a győzelemben. Egyenetlen, göröngyös volt a pálya, az első félidőben sok ziccert kihagytunk, ráadásul a második félidőben büntetőhöz jutott a Pécs. Biztos voltam benne, hogy megfogom, éreztem, hogy jobbra rúgja a játékos, és úgy is lett. A győzelem végül attól lett igazán szép, hogy az utolsó percekben szereztünk két gólt, és nyertünk 2-0-ra - mondta a kapus Heckó Kirill. 
A három fiatalember egyetértett abban, hogy nem kezelték egészen helyén a sikert, ez pedig meglátszott az UTE elleni, soron következő bajnokin. A jó erőkből álló lila-fehérek hamar 2-0-ás vezetést szereztek Gyulán. - Kicsit elbíztuk magunkat, az első félidőben három gólt is kaptunk, bár ezek szinte a semmiből jöttek. A második félidőben érzésem szerint nagyon jól játszott a csapat, szereztünk is egy gólt, de sajnos a helyzetek kimaradtak, pedig összesen 16 nagyobb lehetőséget alakítottunk ki. Az ellenfél viszont teljesen elfáradt a végére, biztató volt, hogy fizikálisan jobban bírtuk a tempót - elevenítette fel az egyetlen vereség történetét Hajdú Csanád. 
Az itt, a második félidőben mutatott játék az 1-3-as végeredmény ellenére is erőt adhatott a gárdának. Erre szükség is volt, mert egy újabb jónevű rivális, a Videoton várt a fiúkra. - Az ellenfél főleg ívelt labdákkal próbálkozott, mi nem támadtunk ki nagyon, így könnyebb volt levédekezni a támadásokat, és könnyebben tudtunk előre játszani. Az első félidő ugyan nem volt túl fényes, mert hamar hátrányba kerültünk, de egy elég jól eltalált, a bal felsőben kikötő szabadrúgásból sikerült egyenlítenem. A szünetben azt mondta az edzőnk, hogy meg kell nyerni a meccset, és így is lett, mindenki beleadott mindent, Tóth Bence kipattanó lövése után Jakó Dávid győztes gólt szerzett, a végén pedig kivédekeztük a hazai támadásokat - értékelt Nagy Torma Adrián.

A csapatra szombaton, Gyulán egy újabb erős ellenfél, a Kecskemét vár, mely hozzánk hasonlóan nemcsak a Videotont győzte le, hanem a minket megverő UTE együttesét is, legutóbb pedig a Kaposvár otthonában játszott döntetlent. 

- Stabil védekezésre, magabiztos, fegyelmezett játékra lesz szükség, és nagyon fontos, hogy kihasználjuk a helyzeteket - mondta a balhátvéd Hajdú Csanád. Heckó Kirill szerint kapusként fontos feladata lesz a csapat, a védelem irányítása, és hogy lehetőleg kapott gól nélkül hozza le a mérkőzést. Az újpestiek elleni második félidőben nyújtott teljesítményt látná szívesen a csapattól Nagy Torma Adrián, aki azt mondta, úgy mennek ki a pályára, hogy legyőzik az ellenfelet.

A képen balról jobbra Hajdú Csanád, Nagy Torma Adrián és Heckó Kirill.